bo kiinteistönvälittäjä jyväskylän keskustassa jyväskylän sydämessä

Anna-Kaisa tekee asuntomyyjän työtä isolla sydämellä

Asuntomyyjä Anna-Kaisa Viljanmaan työpöytä sijaitsee Torikulmassa, Bo LKV:n uusissa kauniissa tiloissa Yliopistonkadun varrella. Valo tulvii sisään isoista, valkoisten pellavaverhojen kehystämistä ikkunoista, joista on upeat näkymät suoraan Jyväskylän Harjulle.

Anna-Kaisa viihtyy hyvin Jyväskylän keskustassa, jossa hänen työpaikkansa on ollut helmikuun alusta alkaen. Keskustassa hän tuntee olevansa tapahtumien ja ihmisten keskellä, ja asiointi on helppoa kävelymatkan etäisyydellä. 

Anna-Kaisa on tuore jyväskyläläinen. Hän muutti perheensä kanssa kolme vuotta sitten Jyväskylän Savelaan. Päätös Jyväskylään muuttamisesta syntyi lasten yleisurheiluharrastuksen perusteella. Jyväskylä on liikuntapääkaupunki ja täällä perheen kolmen nuoren on hyvä harrastaa.

– Olemme aiemmin asuneet mm. Teuvalla, Hattulassa, Raumalla ja pääkaupunkiseudulla, joten näkökulmaa erilaisilta ja erikokoisilta paikkakunnilta löytyy. Jyväskylässä on hyvä asua, täällä pääsee liikkumaan pyörällä kätevästi paikasta toiseen, täällä on luonto lähellä ja asuminen on kohtuuhintaista. 

Paitsi tuore jyväskyläläinen, Anna-Kaisa on varsin tuore myös uudessa ammatissaan. 

– Olen vielä aika noviisi, sillä olen tehnyt tätä työtä vasta kaksi vuotta, Anna- Kaisa kertoo. 

Työ on kuitenkin ollut alusta alkaen innostavaa ja palkitsevaa. Aiempi kokemus on ollut avuksi uudessa työssä. Anna-Kaisa on toiminut aiemmin mm. luokanopettajana ja erityisopettajana, insinöörinä ja kotiäitinä. Sisko ja isä suosittelivat hänelle asuntomyyjän uraa, sillä hän on ollut aina kiinnostunut asunnoista sekä auttanut tuttuja asuntokaupoissa jo ennen alalle vaihtamista. 

– Tässä työssä saa kyllä venyä monenmoiseen ja hypätä tilanteesta toiseen. Korkokenkiä en suostu töissä käyttämään, sillä välillä joutuu kiipeilemään ja rämpimään ties missä, Anna-Kaisa sanoo. 

Asunnonvaihtotilanteissa on monesti tunteet pinnassa, sillä oma koti myydään usein elämän käännekohdassa, kuten avioeron, riidan tai kuoleman sattuessa. Toisaalta ostajan mieli on täynnä unelmia uudesta kodista ja elämästä. Anna-Kaisan täytyykin samaistua sekä myyjän että ostajan tunnetilaan. Työtä tehdään koko persoonalla.

Asuntomyyjän työssä ei parane katsoa liikaa kelloa, sillä usein asuntokauppoja hierotaan myöhään perjantai-iltana ja viikonloppuna.

– Joskus perjantai-iltana kello yhdentoista aikaan aivot raksuttavat täysillä, toteaa Anna-Kaisa. 

Onneksi asuntomyyjän työ Bo LKV:llä myös joustaa ja työajoista voi päättää itse. Anna-Kaisa lataa akkujaan ja nollaa turhat raksutukset mieluiten mökillä ja metsässä. Hän marjastaa, sienestää, bongailee lintuja ja kalastaa. 

– Olen oikeasti aikamoinen metsänpeikko, Anna-Kaisa virnistää. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

ARTLO Taidetarvike on Ihana ikkuna 2021

Kokonaan taidetarvikkeista rakennettu valkoinen lumilinna ARTLO Taidetarvikkeen näyteikkunassa vakuutti yksimielisen tuomariston.  ”Selkeä ja näyttävä toteutus on upea katseenvangitsija! Ikkunasta välittyy tarinallisuus, ja sen sanoma on

Lue lisää »