Dramasto tarjoaa matalan kynnyksen keskusteluapua Jyväskylän yläkaupungilla

Dramaston takaa löytyy Mirka Seppänen, FM, lyhytterapeutti. “Aiemmin minut on Jyväskylässä tunnettu teatteriohjauksistani ja mm. yliopiston opettajana. Osaamiseni koostuu terapiatyön lisäksi monipuolisesti taiteista ja pedagogiikasta, kirjoittamisesta, valmennuksesta, esimiestyöstä ja myös kehollisista harjoituksista. Perustin yritykseni Dramasto Oy:n 2018”, kertoo Mirka ja jatkaa, “Yrityksen nimi viittaa draamaan, eli toimintaan. Käsitän terapian pitkälti juuri toiminnan muuttamisena.”

Yrityksen toimitilat ovat Cygnaeuksenkadun yläpäässä, harjun kupeessa, osoitteessa Yliopistonkatu 8. Seppänen ottaa vastaan asiakkaita toimistolla sekä käy vetämässä ryhmiä välillä muuallakin, mm. Jyvälän kansalaisopistossa ja muutaman päivän viikossa Tampereella. Dramastosta löytyy myös etäterapiat verkossa.

Lyhytterapiat perustuvat tieteelliseen tutukimukseen

Lyhytterapiaan tullaan, kun mieltä painaa esim. masennus tai elämänkriisi, johon halutaan helpotusta. Dramastoon saa tulla ilman lähetettä minkä tahansa huolen kanssa. “Tarjoan apua mm. masennukseen, ahdistus- ja pelkotiloihin, uupumukseen, jännittäjille ja ihmissuhdeongelmiin”, kertoo Mirka. Lyhytterapia kestää yleensä noin 3 -10 käyntiä ja se on tavoitteellisempaa kuin yksittäiset psykologikäynnit. Terapiaan liittyy myös kotitehtäviä. Tutkimusten mukaan suurin osa mielenterveyden ongelmista voidaan hoitaa lyhytterapialla. Lyhytterapiat perustuvat tieteelliseen tutkimukseen – ne eivät ole ns. vaihtoehtohoitoja, vaan samoja menetelmiä kuin pitkissä psykoterapioissakin.

Asiakkaat ovat kaiken ikäisiä ihan tavallisia ihmisiä. Ihmiset kohdataan omana yksilöllisenä persoonanaan – mahdollisilla diagnooseilla ei ole merkitystä. “Kaikki me tarvitsemme joskus apua kriiseihin ja mielen solmuihin. Parasta on, kun pienen etsimisen jälkeen löytää kullekin toimivimman menetelmän toipumiseen – se voi olla esim. kirjoittamisterapiaa, kognitiivisen käyttäytymisterapian mukaista käytännön harjoittelua, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kasvattamista tai toisinaan enemmän filosofista arvokeskustelua”, iloitsee Seppänen. 

Pariterapiasta, työhyvinvointiin ja urasuunnitteluun

Dramastosta löytyy aikoja pääasiassa iltaisin. “Erityisen kysyttyä on ollut pariterapia, jossa keskityn oman yliopistokoulutukseni mukaisesti toimivan viestinnän rakentamiseen. Paljon tullaan myös yksilöterapiaan epämääräiseltä tuntuvan alakulon ja ahdistuksen kanssa, jota lähdemme yhdessä jutellen purkamaan”, toteaa Mirka. Dramastosta saa myös yrityspuolen työhyvinvoinnin valmennusta.

Mirkan terveiset jyväskyläläisille on: “Tervetuloa rohkeasti käymään lyhytterapiassa pientenkin huolien kanssa – yksikin kerta voi auttaa paljon. Lyhytterapiassa käyminen ei tarkoita ”mielisairautta”, vaan se on fiksun ihmisen tapa pitää huolta itsestään ja läheisistään, älyllisesti jäsentämällä ja opettelemalla uusia toimintamalleja.” Dramasto tarjoaa myös unelmatyöskentelyä, joka auttaa mm. urasuunnittelussa.

Mirka Seppänen halusi Dramaston Jyväskylän yläkaupungille, koska se on hänelle kotoisaa aluetta. Mirka on aiemmin työskennellyt mm. viereisellä yliopistolla ja Normaalikoulussa ja tehnyt teatteria Vakiopaineessa: “Rakastan myös oman kivijalkatoimitilani persoonallista arkkitehtuuria – aiemmin tässä on ollut mm. tanssitarvikeliike ja levykauppa. Yläkaupungin lisäksi viihdyn Jyväskylässä mm. Rantaraitilla ja lähimetsien patikkareiteillä ja laduilla.”

Voit tutustua Dramaston monipuolisiin palveluihin täältä.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tervehdys Popperilta!

Hei!Olen Anu Rinkinen Popper design yrityksen luova sielu. Popper valmistaa uniikkeja tekstiilejä ja pienesineitä piirtäen ja maalaten luonnonmateriaaleille. Elämäniloiset tekstiilit toteutuvat valmismallistossa ja yhteistyössä asiakkaan

Lue lisää »

Meillä on rekry auki!

Sykkiikö sydämesi Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämiselle? Haluaisitko olla mukana toteuttamassa entistä vetovoimaisempaa Jyväskylää yhdessä alueen toimijoiden kanssa? Jyväskylän sydämessä etsii nyt toiminnanjohtajaa. Yhdistyksen toiminnanjohtajan tehtävässä luot

Lue lisää »