JokoThain ravintolayrittäjät laajensivat toimintaansa thaihierontaan

Oletko kuullut JokoThain tarinan? Natti Borgström muutti Suomeen Thaimaasta vuonna 2009. Vain muutamaa vuotta myöhemmin Natti aloitti yhdessä miehensä Åken kanssa myymään kesäisin thairuokaa Jyväskylän satamassa, Kuokkalan sillan juuressa. “Satama oli tosi mukava paikka ja asiakkaat ”ystävät” tykkäsivät hyvästä ruuasta ja rennosta meiningistä. Mutta Suomen suvi ei ole vain auringon paistetta”, muistelee Natti ja jatkaa, “satamassa oli ihmisiä vain jos oli yli 15 astetta lämmintä ja aurinko paistoi.” 

Tuo aika satamassa oli hyvää oppia ravintola-alalle. Sataman kesätoiminta toi yritystä tunnetuksi ja varmuus pärjäämisestä vahvistui. Vuonna 2019 löytyi lopulta kiinteä toimipaikka Jyväskylän sydämestä, Asemakadun yläpäästä. Tässä vaiheessa JokoThaista tuli ihka “oikea” yritys ja aputoiminimi muuttui kommandiittiyhtiöksi. Tämä Jyväskylän parhaaksi lounaspaikaksi äänestetty thairavintola löytyy myös verkosta https://www.zenthai.fi/ ja Facebookista www.facebook.com/jokothai.fi.

JokoThai on valittu Jyväskylän parhaaksi lounasravintolaksi

“Valtakunnallisessa Edenredin järjestämässä vuosittaisessa lounaspaikka-äänestyksessä meidät on valittu jo kolmena vuotena (2019, 2020 ja 2021) Jyväskylän parhaaksi lounasravintolaksi – eli kaikkina vuosina kun on toimittu”, kertoo Åke ja jatkaa, “koko Suomen tasollakin olemme päässeet siinä kymmenen parhaan paikalle!” JokoThain suosion salaisuus on aidot alkuperäiset raaka-aineet ja rakkaudella valmistetut ruoat sekä hymyn kera tarjoiltu makuelämys. Asiakaskunta muodostuu kaiken ikäisistä asiakkaista aivan vauvasta vaariin/mummoon asti. JokoThai on ollut myös kaikki nämä vuodet tärkeä lounaspaikka yritysten työntekijöille. Korona-aika vei osan näistä asiakkaista, mutta yritys selvisi lopulta tästäkin ajasta pää pinnalla. Osa alueen työntekijöistä on palannut etätöistä takaisin työpaikoille, mutta osalla yrityksistä työkulttuuri muuttui ja etätyöt jatkuivat. Nämä muutokset näkyvät edelleen lounasravintoloiden toiminnassa. 

Kohti tulevaisuutta JokoThai  menee suhteellisen luottavaisin mielin. “Tarkoitus on jatkaa samaan malliin”, kertoo Natti. Asiakkaat arvostavat aitoa ruokaa ja pitävät siitä, ettei alkuperäisiä raaka-aineita ole korvattu millään muulla. Hyvin usein ovelta kuuluukin ”Kiitos, oli tosi hyvää ruokaa”. Huolta aiheuttaa kuitenkin raaka-aineiden uskomaton jopa 300 prosentin hinnannousu. Varsinkin Aasian tuontiin kohdistuu paineita myös rahtienkin osalta.

HotPot vie kielen mennessään

Thairuoka on tällä hetkellä maailman suosituinta ruokaa. Ihmiset ovat matkaillessa ihastuneet aasialaisiin makuihin. Makea, hapan, suolainen ja karvas ovat neljä yleisesti tunnettua perusmakua, mutta aasialaisessa ruoassa löytyy kuitenkin viides maku, umami, joka tuo asiakkaat thairuoan pariin yhä uudelleen. Massaman Curry on äänestetty maailman laajuisessa äänestyksessä viimeiset 10 vuotta aina viiden parhaan ruoan joukkoon, joten se annos taitaa olla se kaikkien suosituin thairuoka. JokoThaissa pääset maistamaan myös tätä herkkuruokaa. “Kuitenkin meidän ehdottomasti suosituin ja eniten myyty annos on Pad Thai, sillä sitä voi syödä ihan kaikki ja jos haluaa lisää tulisuutta, niin pöydästä löytyy aina kuivachiliä, etikkaa, sokeria ja kalakastiketta”, kertoo Åke.

JokoThain erikoisuutena, jota ei löydy muualta Jyväskylässä, on HotPot -annos. Siinä ruokailijat kypsentävät ruoat keskellä pöytää olevassa maustetussa, kiehuvassa liemessä. Tämä on mainio sosiaalisen ruokailun hetki, jonka voi tilata 2-8 hengelle. Tiesitkö muuten, että JokoThaista löytyy myös tilat 20-25 henkilölle kokous- ja yritystilaisuuksiin? Kompassilta katse siis kohti Lyseota ja etsimään uusia palveluja ja elämää Asemakadun yläpäästä!

JokoThai sai kaverikseen ZenThain

Tehokas yrittäjäpariskunta on laajentanut toimintaansa ja vievät jyväskyläläiset aidon ja laadukkaan thaihieronnan rentouttavaan maailmaan. “Kaikki sai alkunsa tyhjästä liikehuoneistosta JokoThain vieressä”, kertoo Åke. “Mietimme, että paikka sopisi hyvin hierontapaikaksi”. Varmuus uuteen yritykseen syntyi taustaselvitysten jälkeen ja hierontayritys avasi ovensa 22.8.2022. Tällä hetkellä ZenThailla on kaksi ammattitaioista, koulutettua hierojaa ja erittäin tasokaat, tunnelmalliset tilat täydellisen rentoutuksen takaamiseksi.

ZhenThai vie tunnelmallaan thaimaan luksushoitoloihin. Yrittäjät ovat panostaneet viihtyvyyteen ja yksityisyyteen. Ulko-ovet ovat hierontojen aikana lukossa, jotta rauhallinen tunnelma säilyy. Taustalla soi rauhoittava musiikki ja aidot thaimaalaiset yksityiskohdat vievät mielen kauas lämpimään. Erikoisuutena hieronnassa on puolen tunnin “pika-ajat” jalka- tai niska-hartiahierontaan, jolloin pääsee irtautumaan arjesta myös kiireisten päivien keskellä. Voisiko tämä olla hyvä tapa katkaista työviikkoa? 

ZhenThai tarjoaa myös perinteistä thaihierontaa ja muita kokovartalohierontoja. Kaikkiin hierontoihin voi ajanvarauksen yhteydessä varata lisäaikaa 30, 60 tai 90 minuuttia, jolloin on mahdollista päästä todellisiin thaimaalaisiin aikoihin. Thaimaalaisellehan minimihieronta-aika on 2-4 tuntia, jolloin pääsee irtautumaan arjesta oikeasti. Yrittäjät kehottavat kokeilemaan myös kuumakivihierontaa, jossa pääsee helposti sinne todellisuuden ja unen rajamaille. “Pysäköintikään ei aiheuta enää ongelmia, sillä asiakas voi varata ilmaisen pysäköintipaikan liikkeen sisäpihalta,” kertoo Åke.

Lue lisää yrityksestä ja varaa oma aikasi netistä. Voit ostaa myös lahjakortin itselle tai ystävälle. Lahjakortit on voimassa 12 kk ostopäivästä. www.zhenthai.fi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tervehdys Popperilta!

Hei!Olen Anu Rinkinen Popper design yrityksen luova sielu. Popper valmistaa uniikkeja tekstiilejä ja pienesineitä piirtäen ja maalaten luonnonmateriaaleille. Elämäniloiset tekstiilit toteutuvat valmismallistossa ja yhteistyössä asiakkaan

Lue lisää »

Meillä on rekry auki!

Sykkiikö sydämesi Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämiselle? Haluaisitko olla mukana toteuttamassa entistä vetovoimaisempaa Jyväskylää yhdessä alueen toimijoiden kanssa? Jyväskylän sydämessä etsii nyt toiminnanjohtajaa. Yhdistyksen toiminnanjohtajan tehtävässä luot

Lue lisää »