Junior Masterchef kilpailijasta tuli yrittäjä Jyväskylän Sydämeen!

Jyväskyläläinen Emma Majala on harrastanut lapsesta asti leivontaa ja ruoanlaittoa. Tämä johti Emman jopa Junior Masterchef kilpailuun vuonna 2012. Siksipä ei ole kovin ihmeellistä, että Emma pyörittää nykyään keittiö- ja leivontavälineisiin erikoistunutta Decolaa Jyväskylässä.

Decola on perustettu jo vuonna 2013 ja alunperin Emma oli ollut vanhassa myymälässä töissä. Koronavuosina Jyväskylän myymälä suljettiin ja toimintaa jatkettiin suosittuna verkkokauppana. Entisen omistajan jäädessä pois, hän kysyi Emmaa jatkamaan toimintaa. Vuonna 2020 Majala perusti osakeyhtiön ja osti Decolan liiketoiminnan. Näin syntyi Decola Oy. 

23-vuotias Majala opiskelee Decolan ohella Jyväskylän Kauppakorkeakoulussa ja kehittää parhaillaan verkkokauppaa sekä siihen liittyvää markkinointia. Vaikka verkkokauppa on Decolan pääasiallinen myyntikanava, avasi varastomyymälä, Yliopistonkatu 4:ssä, ovensa ensimmäisen kerran kesällä 2022. Viime kuukausina myymälä on ollut auki säännöllisemmin ja Emma pitää myymälää auki niin paljon kuin vain opiskelulta ehtii: “Ennen joulua pyrimme pitämään myymälää enemmän auki, jotta asiakkaat pääsevät tekemään jouluostoksia.” Joulun lähestyessä leivontavälineiden, kuten kahvikakkuvuokien kysyntä kasvaa suuresti. Muutenkin erilaiset leivontatarvikkeet kasvattavat koko ajan suosiotaan. Keittiöpuolelta erikoisemmat tuotteet, kuten kananmunan rei’ittäjät ja lihapullasakset ovat suosittuja, koska niitä ei paljoa muualla näe.

Decolan asiakaskuntaa kuuluvat kotikokit ja kotileipurit, mutta myös erilaiset yritykset, kuten leipomot ja ravintolat. Majala on unelmiensa työssä: “Parasta on se, että saan tehdä töitä omiin kiinnostuksen kohteisiini liittyen. Verkkokauppa ja siihen liittyvä markkinointi ovat minulle myös hyvin mieleistä tekemistä. Lisäksi myymälän myötä asiakaskohtaamiset ovat ehdottomasti yksi parhaista asioista tässä työssä,” sanoo Majala ja jatkaa: “Suunnitelmissa on kehittää myymäläkonseptia entistä toimivammaksi sekä tavoitteena on kasvattaa Decolan tunnettuutta Jyväskyläläisten keskuudessa.”

Decolaa on kaivattu takaisin Jyväskylään ja vastaanotto myymälälle on ollut todella hyvä. Emma kiittää kaikkia heillä vierailleita ja toivottaa uudet asiakkaat tervetulleeksi tutustumaan myymälään. Kotipaikkana Jyväskylä on ollut Decolalle luonnollinen valinta sillä yritys ja sen uusi omistaja ovat täältä kotoisin. Suosikkipaikkaa Jyväskylästä kysyttäessä Emma kertoo rakastavansa kaupungin luonnonläheisyyttä sekä pieniä paikallisia putiikkeja ja kahviloita. Ne tekevät Jyväskylästä Jyväskylän. Näihin paikallisiin putiikkeihin sopii myös Decola täydellisesti. Liike yllättää iloisesti ja tarjoaa valikoimaa, jota ei muualta löydy. Decola tarjoaa nykyaikaisen palvelukonseptin, jossa yhdistyy verkkokauppa ja tuotteiden showroom. Keskusta kehittyy jatkuvasti ja kaupunkilaisten tarpeiden muuttuessa myös uudenlaiset toimintamallit näkyvät katukuvassa. On upea nähdä kuinka nuoret yrittäjät arvostavat omaa kotiseutua ja tuovat uusia tuulia yrittämiseen kaupungissa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tervehdys Popperilta!

Hei!Olen Anu Rinkinen Popper design yrityksen luova sielu. Popper valmistaa uniikkeja tekstiilejä ja pienesineitä piirtäen ja maalaten luonnonmateriaaleille. Elämäniloiset tekstiilit toteutuvat valmismallistossa ja yhteistyössä asiakkaan

Lue lisää »

Meillä on rekry auki!

Sykkiikö sydämesi Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämiselle? Haluaisitko olla mukana toteuttamassa entistä vetovoimaisempaa Jyväskylää yhdessä alueen toimijoiden kanssa? Jyväskylän sydämessä etsii nyt toiminnanjohtajaa. Yhdistyksen toiminnanjohtajan tehtävässä luot

Lue lisää »