Jyväs-Optiikka Jyväskylän keskustassa

Käsinpoimittuja kehyksiä

Miltä kuulostaa ajatus siitä, että silmälaseihisi on napattu idea nuudelisopasta, makeasta jälkiruuasta, suolasta ja pippurista tai Helsingin rautatieasemasta?

Persoonalliset silmälasit ovat aina olleet Jyväs-Optiikan toiminnan punainen lanka. Neljäkymmentä vuotta yläkaupungilla toimineen yrityksen takahuoneessa on jo toiminnan alkuvaiheessa itse värjätty kehyksiä ja linssejä asiakkaan persoonaan sopiviksi.

Optikon työ on edelleen käsityöammatti, mutta värjäyksiä ei Jyväs-Optiikassa enää tehdä. Valikoimaan tulevat kehykset valitaan kuitenkin huolella.

– Sanon usein, että meidän kehykset ovat itse käsin poimittuja, kertoo Jyväs-Optiikan nykyinen yrittäjä ja optikko Kia Bergström. Hän valitsee itse yhdessä kollegansa Sanna Luosman kanssa valikoimaan tulevat kehykset persoonallisten, pienten tehtaiden mallistoista. Ajatuksena on, että samanlaisia kehyksiä ei löytyisi muiden optikkoliikkeiden valikoimista.

– Kehyksissämme on usein taustalla jokin kiva tarina tai muuten Out of the box-ajattelua. Kehyksissä voi olla laminoituja strutsin sulkia tai ruusunlehtiä tai ne voivat olla vaikka kullattuja. Mallistostamme löytyy myös kotimaisia puukehyksiä sekä uutuutena kotimaiset 3D-tulostetut kehykset.  

Kia on toiminut Jyväs-Optiikan yrittäjänä 12 vuotta, jonka aikana näkövaatimukset ovat muuttuneet paljon. Lähityön määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Näyttöpäätetyöskentelyn ja kännyköiden myötä vaaditaan linsseiltä paljon. Samalla linssien pitää toimia moitteettomasti myös liikkuessa ja autolla ajaessa. Yksillä laseilla pärjääminen käy yhä vaikeammaksi. Yleensä asiakkaamme tarvitsevat ainakin yleislasit ja aurinkolasit, monesti myös näyttöpäätelasit, lukulasit tai vaikka urheilulasit, Kia kertoo.

– Henkilökohtainen palvelu on meille tärkeää ja meillä asiakas voikin istahtaa alas kahvikupin äärelle ja sovittaa kehyksiä rauhassa. Opastamme yksilöllisten silmälasien valinnassa ja rohkaisemme kokeilemaan aina myös jotain tutusta ja turvallisesta poikkeavaa. Autamme asiakkaitamme löytämään hänen persoonallisuuteensa sopivat kehykset sekä näkemisen kannalta parhaat linssit. Tyytyväinen asiakas on meidän paras mainos, Kia hymyilee.

(Kuva ByEmmi)

http://jyvasoptiikka.fi
https://www.facebook.com/jyvasoptiikka/

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

ARTLO Taidetarvike on Ihana ikkuna 2021

Kokonaan taidetarvikkeista rakennettu valkoinen lumilinna ARTLO Taidetarvikkeen näyteikkunassa vakuutti yksimielisen tuomariston.  ”Selkeä ja näyttävä toteutus on upea katseenvangitsija! Ikkunasta välittyy tarinallisuus, ja sen sanoma on

Lue lisää »