Kollektoripartiolaiset pitävät kävelykadun siistinä ja auttavat matkailijoita

Siisti kaupunki lisää viihtyisyyttä ja vastaa asukkaiden toiveisiin puhtaanapidosta. Tänäkin kesänä keskustan katukuvassa näkyy iloisia nuoria, jotka pitävät kadut siistinä ja siirtävät väärinpysäköidyt polkupyörät oikeille paikoille. Uutuutena nuoret ovat saaneet myös pienimuotoista koulutusta matkailuneuvontaan. 

Kollektoripartioon palkataan 12-14 nuorta 4H-yhdistyksen kautta. Kollektoripartion toiminnan mahdollistaa laaja-alainen yhteistyö keskustan kiinteistöjen, Jyväskylän kaupungin, 4H-yhidstyksen sekä Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry:n välillä. Lähes kaikki keskustan kiinteistöt ovat osallistuneet projektiin rahoittamalla kollektoripartion toimintaa yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa. Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry koordinoi projektia ja 4H-yhdistys vastaa nuorten rekrytoinnista sekä palkkauksesta.

Partio työskentelee päivän vilkkaimpaan aikaan, jolloin syntyy myös eniten roskaa. Näin roskat saadaan heti kerättyä ja ympäristöstä pysyy siistinä. Nuoret myös ilmoittavat ongelmaroskista kaupungin kunnossapitoon, joten myös ikävimmät roskat päästään korjaamaan nopeasti. Kollektoripartio toimii projektiin osallistuvien kiinteistöjen katualueilla. 

Tänä vuonna toimintaan on lisätty pienimuotoista matkailuneuvontaa. Viime vuosina nuoret ovat kertoneet, että heiltä tullaan jatkuvasti kysymään kysymyksiä kaupungista sekä sijaintitietoja ravintoloista ja liikkeistä. Olemme halunneet lisätä kollektorilaisten valmiuksia vastata näihin kysymyksiin ja Visit Jyväskylä on järjestänyt nuorille pienimuotoisen matkailuneuvontakoulutuksen. Kollektorinuoret tietävät nyt mistä tietoa löytyy ja mihin he voivat ihmiset ohjata lisäneuvoja varten. 

Nuoret työskentelevät pareittain koko kesän ajan aina arkisin klo 12-16 ja lauantaisin klo 11-13 5. syyskuuta asti.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Inka Nuutinen, p. 045 634 7238, Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry

toiminnanjohtaja Anni Ström, p. 044 567 0103, Jyvässeudun 4H-yhdistys

katupäällikkö Tuula Smolander, p. 050 590 1032, Jyväskylän kaupunki

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

SEMINAARINMÄEN NUKKETEATTERIFESTIVAALI

Uusi tapahtuma tuo uutta suomalaista nykynukketeatteria Jyväskylään 9.-11.2.2023 Miksi kannattaa tulla nukketeatteriin? Tule ja koe vastaus itse. Ihka ensimmäistä kertaa järjestettävä Seminaarinmäen nukketeatterifestivaali tuo Jyväskylään

Lue lisää »

Kulttuuria kauppakeskuksessa

Tawastilla voit pysähtyä taiteen äärelle 11.-31.1.2023. Kauppakeskuksen suuri PopUp-liiketila on muutettu 24 taiteilijan galleriaksi tammikuun loppuun asti. Max 21 taidenäyttely on joulukuussa samassa tilassa yksityisnäyttelyn

Lue lisää »