Vekkulit tontut näyteikkunoissa

Vuonna 2010 perustettu Nukkis-Ystävät kokoaa Jyväskylän ja lähialueiden nukkekotiharrastajia askartelemaan yhteisen pöydän ääreen noin kerran kuukaudessa. Tekemisen lomassa kahvitellaan, vaihdetaan kuulumiset sekä jaetaan yhtä lailla onnistumisen ilot ja ajoittainen luomisen tuska. Nukkis-Ystävien teoksia on ollut esillä muun muassa Suomen käsityön museossa sekä Jyväskylän Sokoksen ikkunassa, johon kerholaiset kokosivat miniatyyrikokoiset asuntomessut kesällä 2014. Kerhon toiminta on vapaamuotoista ja avointa, ja uudet harrastajat ovat tervetulleita joukkoon.

Nukkekotiharrastus on kuin elämä itse: jokainen koti on omanlaisensa, kaikenlaiset tarinat ovat mahdollisia ja lähtökohtia on monia. Kokonaisten talojen lisäksi moni harrastaja tekee yksittäisiä pienoishuoneita ja muita pienempiä projekteja. Miniatyyrit innostavat kokeilemaan ja opettelemaan käsityötekniikoita laidasta laitaan – aina puutöistä neulomiseen. Monet tekniikat kutistuvat suoraan minikokoon, mutta yhtä moni nukkekodin esine vaatii syntyäkseen kekseliäisyyttä ja materiaalien katsomista miniatyyrilasien läpi.

Tänä jouluna Nukkis-Ystävät tuovat tonttukylän Jyväskeskukseen, Taideparkin ikkunaan. Tule tutkimaan tonttujen puuhia ja ihmettelemään mitä kaikkea tonttujen Tyky-päivään kuuluu! Suuri jouluikkuna paljastetaan lauantaina 19.11. ja on esillä loppiaiseen. Tonttuja ikkunassa on jopa 60! Vekkulit tontut eivät ole kuitenkaan malttaneet pysyä vain yhdessä ikkunassa vaan löydät niitä seikkailemassa ympäri kaupunkia liikkeiden näyteikkunoissa. Löydätkö kaikki 12 tonttua vai oletko löytänyt jo tontun joka ilahdutti erityisesti? Ota kuva tontusta ja merkkaa se #tonttuikkunassa ja tägää @jyvaskylansydamessa niin olet mukana 50 euron lahjakortin arvonnassa keskustan liikkeisiin.

Tapahtuman järjestäjä: Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry yhteistyössä Nukkis-Ystävät
Kuvat: Nukkis-Ystävät

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tervehdys Popperilta!

Hei!Olen Anu Rinkinen Popper design yrityksen luova sielu. Popper valmistaa uniikkeja tekstiilejä ja pienesineitä piirtäen ja maalaten luonnonmateriaaleille. Elämäniloiset tekstiilit toteutuvat valmismallistossa ja yhteistyössä asiakkaan

Lue lisää »

Meillä on rekry auki!

Sykkiikö sydämesi Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämiselle? Haluaisitko olla mukana toteuttamassa entistä vetovoimaisempaa Jyväskylää yhdessä alueen toimijoiden kanssa? Jyväskylän sydämessä etsii nyt toiminnanjohtajaa. Yhdistyksen toiminnanjohtajan tehtävässä luot

Lue lisää »