mahdollisuuksien tori jyväskylän keskusta jyväskylän sydämessä

Mahdollisuuksien tori 17.8. haluaa murtaa ennakkoluuloja

Mahdollisuuksien tori -tapahtuma järjestetään Kauppakadulla lauantaina 17.8. klo 10-14. 

Suvaitsevaisuuteen, yhdenvertaisuuteen, monikulttuurisuuteen ja ihmisoikeuksiin pohjautuva tapahtuma esittelee noin kolmenkymmenen yhdistyksen ja järjestön toimintaa. 

Tapahtuman tuottaja, Jutta Kritz Keski-Suomen monikulttuuristen yhdistysten liitosta on järjestämässä tapahtumaa nyt kolmatta kertaa. 

– Kyseessä on koko perheelle suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena on erityisesti yhteisöllisyyden ja ymmärryksen lisääminen eri kulttuureiden välillä. 

Tapahtuman ohjelmassa on mm. etnistä ruokaa, lasten ohjelmaa sekä tanssia, teatteria ja musiikkia Osuuspankin tasanteella. Kauppakatua pitkin kulkee myös värikäs ja monikulttuurinen teatterikulkue Kirkkopuistosta Aren aukiolle klo 11 alkaen. Kulkueeseen voi kuka tahansa liittyä mukaan. 

Jyväskylän Taidemuseolla, osoitteessa Kauppakatu 23, luodaan yhteisöllinen taideteos klo 11-14 ja Mummin Pullapuodissa on Erätauko klo 9.30-11.00. Erätauossa käydään yhteiskunnallista keskustelua aiheesta globaali oikeudenmukaisuus.  

– Taidemuseoon on lauantaina vapaa pääsy, joten siellä voi samalla tutustua tämän kesän taidenäyttelyihin ilmaiseksi. Ja Erätaukoon on tervetullut kuka tahansa keskustelemaan tärkeästä aiheesta, mutta kannattaa ilmoittautua etukäteen sähköpostilla, Jutta vinkkaa. 

Suvaitsevaisuuteen keskittyvällä tapahtumalla on Jutan mielestä tilausta Jyväskylässä, sillä vaikka asiat ovat menneet monessa suhteessa parempaan päin, kohennettavaa olisi silti. 

– Mitä enemmän on tietoa eri kulttuureista, sitä helpommin ennakkoluulot hälvenevät, Jutta toteaa. 

Haluatko osallistua Erätauko-keskusteluun tai tulla esittelemään yhdistyksesi toimintaa? Ota yhteyttä mahdollisuuksientorijyvaskyla@gmail.com

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Pian potkutellaan Jyväskylän keskustassa

Jyväskylän keskustan katukuvaan ilmestyy pian vuokrattavia sähköpotkulautoja. Sähköpotkulautojen vuokrausta harjoittava SUN Scooters Oy aloittaa toimintansa Jyväskylässä tuomalla vuokrattavaksi 100 kpl HOP-sähköpotkulautoja heinäkuun alkupuolella. Alustavan arvion

Lue lisää »