Harjun paperin yrittäjä Anne Toikkainen Jyväskylän sydämessä

Pieni ja sitkeä Harjun Paperi ei aio ikinä muuttaa pois Yliopistonkadulta

Tuulisena lokakuun iltapäivänä Harjun Paperi -myymälän edustalla on iso katuremontti ja toinen ajokaista on suljettu kokonaan. 

– Remontti ei ole haitannut meidän toimintaamme ollenkaan, vakuuttaa Harjun Paperin yrittäjä Anne Toikkanen hyväntuulisesti. Meille tullaan katuremontista huolimatta, ja joka päivä meille tulee myös asiakkaita, jotka eivät ole käyneet meillä koskaan ennen. 

Tuotteita erilaisiin elämänhetkiin

Asiakkaita parveilee pienen putiikin hyllyväleissä tutkien kortteja, adresseja, julisteita, lahjapapereita ja muistikirjoja. Ulkotakin vetoketjua on syytä höllätä, sillä ihastuttavan valikoiman tutkiminen vie ajantajun. Yksi asiakkaista kysyy, mahtaisiko valikoimasta löytyä sellaista joulukalenteria, jossa esiintyy siili. Sellainen löytyy pienen etsinnän jälkeen ja asiakas poistuu myymälästä silminnähden tyytyväisenä. 

Myymälän kaikki liikenevä tila on hyödynnetty tarkoin katon rajaan saakka. Tunnelma myymälässä on nostalginen, sopivasti modernilla twistillä höystettynä.

– Meillä pitää olla täällä tuotteita monenlaisiin tarpeisiin. Erilaisia korttiaiheita kysytään ihan koko elämänkaaren eri tilanteisiin. Uusien, meille sopivien tuotteiden löytäminen on välillä melkoista salapoliisin työtä, mutta sosiaalinen media on tullut siinä onneksi avuksi. Ja nykyään meille jo tarjotaan paljon tuotteita myyntiin niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Lomamatkakohteena Yliopistonkadun myymälä 

Harjun Paperi on sijainnut alkuperäisellä paikallaan Yliopistonkadun varressa jo vuodesta 1954 saakka, jolloin yritys aloitti toimintansa Veljespaperin nimellä. Vaikka kyseessä on pieni paikallinen kivijalkamyymälä, asiakkaita tulee ympäri Suomea. Moni seuraa Harjun Paperia somessa ja pysähtyy Jyväskylään lomamatkallaan piipahtaakseen varta vasten käymään Yliopistonkadun myymälässä. Yhdestä asiasta Anne onkin erityisen varma:

– Uskon, että Harjun Paperi tulee sijaitsemaan tässä paikalla aina, hän sanoo painavasti. 

Yhteiset harrastukset virkistävät

Anne on toiminut Harjun Paperin yrittäjänä 13 vuoden ajan. Nykyään hänen lisäkseen myymälässä työskentelee kolme työntekijää, ja hän ei säästele kehuja heistä puhuessaan:

– Meillä on ihana työporukka. Voin huoletta jakaa heille vastuuta myymälästä, hän kertoo. 

Työporukkaa yhdistää selvästi kiinnostus samoihin asioihin. Innostusta herättää mm. postcrossing-harrastus, jonka tiimoilta lähetetään postikortteja ympäri maailmaa ja saadaan niitä itsekin. Anne arvioi, että hän on lähettänyt noin 1700 korttia maailmalle ja saanut postia mm. Azerbaidzanista, Brasiliasta, Kiinasta, Chilestä ja Japanista. 

Harjun Paperin asiakaskunnassa näkyy myös nouseva trendi ja kiinnostus kirjeiden kirjoittamiseen.

– Erityisesti nuoret ovat innostuneet kirjeenvaihtoon, Anne mainitsee.

Toinen jo jonkin aikaa pinnalla ollut harrastus on bujoilu, Bullet Journal. Bujoilun tarkoituksena on laittaa oma ajan- ja elämänhallinta kuntoon. Arki jäsennellään tavoitteellisesti yksiin kansiin. Oman näköiseen muistikirjaan kootaan menot, reseptit, unelmat, to do-listat ja muistot. 

Annen omaa arkea piristää se, kun hän pääsee laulamaan karaokea. Kaikkein parasta vastapainoa yrittäjän arjelle on kuitenkin puuhailu 2- ja 4-vuotiaiden lastenlasten kanssa. Lapset ovat vieneet mummon sydämen kokonaan ja yhteiset hetket ovat tärkeitä. 

– Leipominen on meistä kaikista ihanaa, hän hymyilee.

Liity sinäkin fiilistelemään pienen putiikin suureen seuraajajoukkoon!  ❤️

IG @Harjun Paperi
FB https://www.facebook.com/harjunpaperi/
www.harjunpaperi.fi

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pyöräilyviikolla iloa ja ohjelmaa

Suomen laajinta, näyttävintä ja suosituinta Pyöräilyviikkoa vietetään Jyväskylässä 5.-13. syyskuuta. Jo 18. kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoaa jälleen ilmaista ja kaikille avointa fillariohjelmaa jokaiseen makuun. Viikkoon

Lue lisää »

Työhyvinvointia kotona

Läppäri keittiön pöydällä tai oma työpiste sohvan nurkassa on nyt monen etätyöläisen arkea. Siirtyminen työpaikan ergonomiasta kotiolosuhteisiin onkin tuonut monelle kotikonttorilaiselle monien muiden haasteiden lisäksi

Lue lisää »

Kilometri kerrallaan kohti resurssiviisautta

Jyväskylän kaupunki on ottanut käyttöön sähköllä toimivat yhteiskäyttöautot. Autot ovat työntekijöiden, kaupunkilaisten ja matkailijoiden käytössä.  Volkswagen e-Up ja Nissan Leaf -täyssähköautojen kotipesä on Jyväskylän kaupungintalon

Lue lisää »