Terveisiä Jyväskylä-penkiltä

Jyväskylä-kirjaimista koostuva penkki ilahduttaa jatkossa Satamapuistossa Lutakonaukion tuntumassa. Jyväskylän kaupungin hankkima kirjainpenkki saapui paikalleen torstaina 25.7.2019.

Kirjaimet tarjoavat loistavan valokuvauspaikan – taustalla näkyvät Jyväsjärvi ja Ylistönsilta. Penkki on myös monien tapahtumien keskipisteessä.


–Tarkoituksena on, että ihmiset hyödyntävät ainutlaatuisen kuvauspaikan ja jakavat Jyväskylä-aiheisia kuvia. Kirjaimet luovat siis osaltaan yhteisöllisyyttä ja levittävät kotiseutuylpeyttä, kertoo Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpää.

Kirjainpenkin korkeus on 150 cm ja kokonaisleveys 9 metriä. Kirjaimet ovat sisältä styroxia ja niissä on säänkestävä muovipinnoite. Kirjaimet on valmistanut Plexman. Kirjainten edessä olevalla penkillä voi istua, mutta kirjainten päälle kiipeämistä ei suositella.


–Toivomme, että yleisö kunnioittaa kirjaimia niin, että ne saavat olla rauhassa ja puhtaana kaikkien ilona, Mäenpää esittää.

Kirjainten säilymistä edesauttaa alueella oleva kameravalvonta.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Taco Bell avasi ovet Jyväskylän Sydämessä

Kävelykadulla on uudenlaista sutinaa, kun kauan odotettu amerikkalainen pikaruokaketju avasi ravintolan keskeiselle paikalle Jyväskylässä. Ketju otti marraskuussa tärkeän askeleen eteenpäin verkostonsa laajentamisessa, kun sekä Tampereen

Lue lisää »

Jyväskylän Joulunavaus 2021

Tervetuloa Jyväskylän perinteiseen Joulunavaukseen keskustaan lauantaina 20.11. Koko Jyväskylän keskusta juhlistaa joulukauden avausta yhdessä! Löydät paljon jouluista ohjelmaa, tarjouksia, tekemistä ja palveluita ympäri keskustaa. 17.15

Lue lisää »