unwritten jyväskylän sydämessä

Siskosten unelma toteutui

Unwrittenin yrittäjä Nina Boman ajattelee, että myös kotikaupungissa voi tehdä sitä, mistä nauttii ulkomaillakin. 

– Monesti ulkomailla vieraissa kaupungeissa tykätään käydä shoppailemassa pienissä putiikeissa ja nautitaan niiden tunnelmasta. Sitä samaa voi onneksi tehdä myös täällä Jyväskylässä, hän toteaa. 

Nina Bomanin ja hänen siskonsa Johanna Hemmolan putiikki löytyy Kauppakatu 18:sta. Unwritten täyttää tänä viikonloppuna kolme vuotta eli on varsin nuori, mutta unelma omasta yrityksestä oli muhinut Ninan mielessä jo pitkään. Hänelle on kertynyt vuosien varrella vankkaa osaamista vaatealalta. Pidemmän päälle työ toisen palveluksessa ei kuitenkaan enää tyydyttänyt. 

– Koin, että minulla olisi paljon enemmän annettavaa ja halusin päästä käyttämään omaa osaamista paremmin hyödyksi. 

Unelmat kypsyivät toteen vuoden 2016 aikana, jolloin Nina alkoi rakentaa päivätyön ohessa liikeideaa ja selvitellä yrityksen perustamiseen liittyviä kiemuroita. Samaan aikaan Johanna kierteli Keski-Euroopassa messuilla etsimässä heille sopivia brändejä. 

– Tavoitteena oli löytää jotain erilaista kuin muilla, mutta ei niin erilaista, että sitä olisi täällä vaikea kokea omakseen. Myös hinta-laatu -suhteen pitää olla kohdallaan, esittelee Nina ajatuksiaan mallistosta.

Näyteikkunassa huomio kiinnittyy ensimmäiseksi tuttuun merkkiin Adidakseen.

– Adidakselta meillä on myynnissä Originals-mallisto, jota ei nykyään saa esimerkiksi lainkaan urheilukaupoista, kertoo Nina. 

Unwrittenin valikoima ei kuitenkaan nojaa pelkästään tunnettuihin merkkeihin. Myymälässä on esillä myös tuotteita, joista ei löydy minkäänlaista tuotemerkkiä. Valikoimassa halutaan olevan jotain sellaista yllätyksellistä, jota ei muualta löydy. 

– Johanna on tutustunut aikoinaan hollantilaiseen torikauppiaaseen, joka valmistaa mm. upeita nahkaisia käsilaukkuja. Kukaan muu ei ole saanut tuotteita jälleenmyyntiin kuin me, Nina iloitsee. 

Siskosten yhteistyö sujuu hienosti. Molemmilla on yrityksessä omat selkeät roolinsa. Johanna asuu tällä hetkellä Hollannissa ja etsii sieltä käsin yritykselle uusia, uniikkeja tuotteita. Nina puolestaan hoitaa putiikkia Kauppakadulta käsin. 

Innostus yrittäjyyteen on syntynyt yrittäjäperheessä. Niinpä onkin luontevaa, että myös muu perhe on valjastettu Unwrittenin toimintaan mukaan. 

Unwritten juhlii 3-v synttäreitään la 24.8. Luvassa on mm. TakeT:n teemaistiaisia, Kauneushoitola Maaritin magneettiripsien ja Jyväs-Optiikan tuote-esittelyä sekä ikkunamuotinäytös klo 15.00.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Väriä elämään ja rohkeutta kokeiluun

Hanna Laakko oli aikoinaan työharjoittelussa häävaateliikkeessä Gummeruksenkadulla ja ihasteli silloin, miten silmiä hivelevä näkymä liikkeen näyteikkunoista avautui Kirkkopuistoon. Nyt vuosia myöhemmin hänellä on oma taidetarvikeliike

Lue lisää »

Mikä on sinun suosikkisi? Äänestä ihaninta ikkunaa!

Jyväskylän keskustan kivijalkamyymälät kisailet jälleen Ihanimman ikkunan tittelistä. Jo neljättä kertaa järjestettävään Ihana ikkuna-näyteikkunakilpailuun osallistuu tänä vuonna 21 Jyväskylän keskustassa sijaitsevaa putiikkia jouluisella näyteikkunasomistuksella.  Kilpailun

Lue lisää »