Valoteokset tuovat esiin valoa usein eri tavoin

Valon kaupunki –tapahtuma järjestetään tänä vuonna aikavälillä 29.9.-8.10.2022. Tapahtuma-alue sijoittuu osittain uudelle reitille, sillä Kirkkopuistosta kuljetaan Cygnaeuksenpuiston kautta Lounaispuistoon, ja siitä rantaraitille. Valotaideteokset ovat esillä reitillä jokaisena iltana klo 20–24. Lisäksi koko tapahtuman ajalle on tiedossa monipuolista, valoteemaista oheisohjelmaa eri puolilla Jyväskylää. 

Tänä vuonna Jyväskylään saapuu kotimaisten taiteilijoiden lisäksi taiteilijoita ja työryhmiä mm. Hollannista, Unkarista, Englannista ja Tanskasta. Teokset tuovat esiin valoa usein eri tavoin ja mittakaava on monipuolinen. Perinteisesti mukana on myös esimerkiksi kansalaisopiston, oppilaitosten ja muiden yhteistyökumppaneiden teoksia sekä oheisohjelmaa. Valoteemaisia sisältöjä pidennetyin aukioloajoin tarjoavat myös Keski-Suomen museo, Taidemuseo ja Suomen käsityön museo.

Valo-reitti kulkee tänä vuonna Kankaalta keskustaan ja kolmen puiston läpi Rantaraitille, päättyen Ylistön sillalle. Kirkkopuiston lisäksi nähtävää ja koettavaa on Cygnaeuksenpuistossa sekä ensimmäistä kertaa myös Lounaispuistossa. Reitin voi tosin kulkea kumpaan suuntaan tahansa tai vaikkapa osissa useampana päivänä. Ruuhkien välttämiseksi reitille kannattaa suunnata jalkaisin ja hyödyntää ensimmäisenä tapahtumaviikonloppuna palvelevat ilmaiset Linkki-paikallisliikenteen kyydit to-la 29.9.–1.10. klo 18.00–24.00. 

Katso ohjelma täältä: https://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/valonkaupunki/tapahtuma/valon-kaupunki-2022-tapahtuma/tapahtumaohjelma

Kuva: Flower Forest/ Jigantics, kuvaaja Paul Pelc. Teos nähdään tapahtumassa Jyväskylän Kankaalla.

Lisätietoja: 

Valon kaupunki -koordinaattori Jani Ruotsalainen, p. +358 400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jyvaskyla.fi 

Palvelupäällikkö Kari Ström, p. +358 50 609 43, kari.strom[at]jyvaskyla.fi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Vekkulit tontut näyteikkunoissa

Vuonna 2010 perustettu Nukkis-Ystävät kokoaa Jyväskylän ja lähialueiden nukkekotiharrastajia askartelemaan yhteisen pöydän ääreen noin kerran kuukaudessa. Tekemisen lomassa kahvitellaan, vaihdetaan kuulumiset sekä jaetaan yhtä lailla

Lue lisää »