Väriä elämään ja rohkeutta kokeiluun

Hanna Laakko oli aikoinaan työharjoittelussa häävaateliikkeessä Gummeruksenkadulla ja ihasteli silloin, miten silmiä hivelevä näkymä liikkeen näyteikkunoista avautui Kirkkopuistoon. Nyt vuosia myöhemmin hänellä on oma taidetarvikeliike Kirkkopuiston vieressä ja hän ihailee upeaa näkymää päivittäin.

Hannan mielestä liikkeen sijainti Gummeruksenkadulla on erinomaisen hyvä. Kauniiden puistomaisemien lisäksi kadun varrelta löytyy hyvin parkkipaikkoja, ja uusi iloisen värinen kyltti näkyy Kauppakadulle saakka. 

Ruokakaupasta taidetarvikekauppiaaksi

Hannasta tuli taidetarvikekauppias kolmisen vuotta sitten, kun hän osti Taidetarvike Flyktmanin yritystoiminnan. Nykyään yritys toimii nimellä Artlo Taidetarvike. Taidetarvikekauppiaana toimimisessa yhdistyy Hannan mielestä hienosti kaikki hänen aiemmin kokemansa ja tekemänsä. 

– Olen koulutukseltani vestonomi ja olen aina rakastanut käsillä tekemistä. Peruskoulussa ja lukiossa kuvis oli lempiaineeni ja siitä lähtien se onkin säilynyt harrastuksena. Ennen kuin tulin tähän kauppiaaksi, toimin ruokakauppiaana mieheni kanssa ja siitä kokemuksesta on ollut tosi paljon hyötyä yritystoiminnan pyörittämisessä. 

Ideoita ja rohkeutta Meksikon väreistä

Hannan on asunut kuutisen vuotta elämästään Meksikossa ja siellä viimeistään syttyi hänen rakkautensa värien käyttöön. 

– Meksikossa kaikki on värikästä, siellä yhdistellään ja käytetään värejä rohkeasti. 

Rohkeuteen Hanna haluaa kannustaa myös asiakkaitaan kuvataiteen parissa ja haluaa, että hänen liikkeeseensä olisi helppo tulla.     

– Ei tarvitse olla hyvä piirtämään tai maalaamaan, jotta voi nauttia tekemisestä. Kannattaa vain lähteä kokeilemaan, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta. Tärkeintä on luova tekeminen ja prosessi, ei niinkään lopputulos. Me haluamme antaa täällä ideoita ja inspiraatiota ja rohkaista tekemään, Hanna innostaa.

Ideoita kuvataiteeseen löytyy nykyään paljon myös netistä, mm. Youtubesta. Yksi tällä hetkellä suosittu tekniikka on ns. kaatotekniikka, acrylic pouring. Akryylimaalia ohennetaan ja valutetaan tai kumotaan suoraan maalauspohjalle. Lopputulos yllättää aina, useimmiten iloisesti. Tekniikalla saa tehtyä esimerkiksi kivoja sisustustauluja.

– Menetelmä on niin hauska ja jännittävä, että siihen jää koukkuun, naurahtaa Hanna.

Pienessä putiikissa tuotteita voi kokeilla

Artlo Taidetarvikkeessa tuotteita pääsee aina myös kokeilemaan paikan päällä. Voi tunnustella, miltä paperi oikeasti tuntuu ja millaista jälkeä tussista tai kynästä jää. Tämä on pienen putiikin vahvuus.

Hanna on ylpeä siitä, että hänen myymälänsä on itsenäinen toimija, eikä kuulu mihinkään ketjuun. Hän näkee kuitenkin erityisen tärkeänä, että pienyrittäjät verkostoituvat ja Hanna tekeekin aktiivisesti yhteistyötä toisten pienyrittäjien kanssa, mm. Ihanat Putiikit -verkostossa. 

– Toisilta yrittäjiltä saa vertaistukea esimerkiksi lapsiperheen arjen ja yrittäjyyden yhdistämiseen, kahden pienen lapsen äiti sanoo.


Artlo Taidetarvike
AVOINNA
MA-PE 10-17
LA 11-14

Gummeruksenkatu 9
40100 Jyväskylä
puhelin: 040 6629325
s-posti: artlo(at)taidetarvike.fi
WhatsApp-viestit: 0406538082

www.taidetarvike.fi
https://www.facebook.com/artlotaidetarvike/
Instagram: artlotaidetarvike

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Pyöräilyviikolla iloa ja ohjelmaa

Suomen laajinta, näyttävintä ja suosituinta Pyöräilyviikkoa vietetään Jyväskylässä 5.-13. syyskuuta. Jo 18. kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoaa jälleen ilmaista ja kaikille avointa fillariohjelmaa jokaiseen makuun. Viikkoon

Lue lisää »

Työhyvinvointia kotona

Läppäri keittiön pöydällä tai oma työpiste sohvan nurkassa on nyt monen etätyöläisen arkea. Siirtyminen työpaikan ergonomiasta kotiolosuhteisiin onkin tuonut monelle kotikonttorilaiselle monien muiden haasteiden lisäksi

Lue lisää »

Kilometri kerrallaan kohti resurssiviisautta

Jyväskylän kaupunki on ottanut käyttöön sähköllä toimivat yhteiskäyttöautot. Autot ovat työntekijöiden, kaupunkilaisten ja matkailijoiden käytössä.  Volkswagen e-Up ja Nissan Leaf -täyssähköautojen kotipesä on Jyväskylän kaupungintalon

Lue lisää »