Veikko Ahvenainen taiteilijavieraana 24.1. Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa

Viime vuonna 90 vuotta täyttänyt harmonikkataiteilija Veikko Ahvenainen vierailee perjantaina 24.1. Minnansalissa (Vapaudenkatu 39-41). Kello 13 alkavassa Mielihyvää musiikista -tilaisuudessa Ahvenainen kertoo ainutlaatuisen pitkästä ja värikkäästä urastaan esiintyvänä muusikkona ja välillä kuullaan elävää musiikkia kahdella harmonikalla esitettynä, kun Ahvenainen esiintyy yhdessä vaimonsa Carina Nordlundin kanssa.

Uransa 9-vuotiaana Kuopiossa aloittanut Veikko Ahvenainen oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta. Köyhistä oloista hän ponkaisi 50- ja 60-luvuilla tanssilavojen suosikiksi omalla tangoyhtyeellään. Ahvenaisen ensimmäinen levytys julkaistiin vuonna 1955 ja vuonna 2019 hän oli Suomen äänilevykuningas 1 067 levytyksellään. Yli 70 vuotta kestäneen uransa aikana Ahvenainen on soittanut noin 5 000 konserttia eri puolilla maailmaa. Ahvenainen on ollut raivaamassa harmonikan tietä niin kirkkoihin, sinfoniaorkestereihin kuin maamme musiikkioppilaitoksiin.

Vapaapääsyistä tilaisuutta voi seurata netin välityksellä reaaliajassa ja jälkeenpäin 24.3. saakka osoitteessawww.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/tilaisuus

Tilaisuuden järjestävät Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, Jyväskylän kaupunginkirjasto ja Jyväskylän kansalaisopisto.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Käsinpoimittuja kehyksiä

Miltä kuulostaa ajatus siitä, että silmälaseihisi on napattu idea nuudelisopasta, makeasta jälkiruuasta, suolasta ja pippurista tai Helsingin rautatieasemasta? Persoonalliset silmälasit ovat aina olleet Jyväs-Optiikan toiminnan

Lue lisää »