Hevosvoimien superviikko lähenee

Uutiset

Hevosvoimien superviikko eli Kuninkuusravit ja Secto Rally valtaavat kaupungin kuun vaihteessa

Hevosvoimat jylläävät pian kahdella tapaa, sillä suositut suurtapahtumat Kuninkuusravit 26.-28.7. ja Suomen MM-ralli Secto Rally Finland 1.-4.8. ajetaan molemmat Jyväskylässä heinä-elokuussa.

Vauhdikas Hevosvoimien Superviikko näkyy myös Jyväskylän keskustassa, kun suurtapahtumat tuovat eloa erityisesti kävelykaduille.

Rallikatu avataan jälleen ja Superviikon ajaksi Kauppakadulle tulee vilkas markkina-alue. Ensimmäiset myyntikojut rakennetaan 25.7. ja katu hiljenee rallisunnuntaina. Myynnissä on perinteisesti ruokaa, metrilakua, paitoja ym. Järjestelyistä vastaa Jyväskylän Sydämessä -yhdistys.

Suomen rallin voittaneiden käden- ja jalanjäljistä on 15.7.-3.8. ajaksi koottu Rally Finland Walk of Fame -näyttely aivan Jyväskylän ydinkeskustaan, Kauppakeskus Tawastiin (Kauppakatu 33–35).

Esillä on yhteensä 15 laattaa, joista 14 on kuljettajien laattoja ja yksi omistettu Suurajojen perustaja Pentti Barckille. Betoniin on jättänyt jälkensä kuljettajia vuosikymmenten varrelta, ensimmäiset kuljettajat ovat voittaneet Suomen rallin 1950-luvulla ja viimeisimmät 2000-luvun alussa. Laattanäyttelyssä on esillä myös kuvia näyttelyyn ikuistetuista henkilöistä.

Teksti: Jaana Ruponen
Kuva: Anna Kyntäjä