Ihanat Putiikit on paikallisia ideoita ja elämyksiä!

Kaikkihan se tietävät millainen on ihana putiikki! Se toimii tunnelmallisesti kivijalassa ja pyörii vastuullisesti, paikallisen yrittäjän voimin. Ihana putiikki on elämys, josta löytää ihania juttuja!  

Tällaisia putiikkeja Heidi Lehto lähti etsimään omasta kotikaupungistaan viisi vuotta sitten ja päätyi pyörittämään Ihanat putiikit kaupunkibrändiä. 

”Syksyllä 2017 järjestin työpajamuotoisen koulutuksen yläkaupungin yrittäjille siitä, miten he voisivat omassa toiminnassaan ja markkinoinnissaan hyödyntää silloin vasta valmistunutta pihakatua. Koulutuksessa oli mukana kymmenkunta pientä kivijalkaliikettä ja koulutuksen loppuhuipennukseksi järjestin osallistujille jouluisen näyteikkunakilpailun”  

Ihana Ikkuna näyteikkunakilpailu oli heti menestys! Se oli yrittäjille yhteistä oppimista ja luonteva tapa markkinoida myös toinen toistensa ikkunoita ja yrityksiä. Kuluttajille näyteikkunakilpailu oli hyvä tapa tutustua paikallisiin putiikkeihin ilman ostopainetta ja kertoa oma ikkunasuosikki äänestämällä.  

Pienet yritykset tarvitsevat yhteismarkkinointia

”Ensimmäisestä Ihana ikkuna kilpailusta syttyi lamppu: pienet yritykset tarvitsevat yhteismarkkinointia! Lähdin miettimään mitä muuta pienet paikalliset putiikit voisivat tehdä yhdessä ja miten he voisivat oppia markkinointia toinen toisiltaan. Jyväskylän kaupunki oli heti mukana ajatuksessa ja koki idean tärkeäksi osaksi keskustan kehittämistä. Putiikkeja tupsahteli mukaan tuon tuosta! He olivat kuin odottaneet, että joku kokoaisi heidän ihanat ideat ja oivallukset yhteen!” 

Nyt vuonna 2021 Ihanat putiikit kaupunkibrändissä on mukana lähes kolmekymmentä putiikkia. Erilaisia tapahtumia tai tempauksia järjestetään useamman kerran vuodessa. Yhdessä on kokeiltu jatkettuja aukioloaikoja, putiikkisuunnistusta, yhteistä putiikkipassia ja lahjakorttimyymälää Kompassilla. Vakituisen jalansijan on saanut joulun alla järjestettävä näyteikkunakilpailu ja tänä vuonna toisen kerran järjestettävä, suuren suosion saanut Elävät näyteikkunat -tapahtuma Valon kaupungin aikaan. Jokainen ihana putiikki miettii itse mihin tapahtumiin osallistuu ja mihin ei.  Yhteinen paperinen esite, johon putiikit on merkitty kartalle, löytyy jokaisen putiikin pöydältä. 

”Yhteismarkkinointibrändin kehityksen ydinajatus on ollut kuunnella yrittäjiä. Yhteiset aamukahvit ennen koronaa ja yhteinen keskusteluryhmä Facebookissa antavat jokaiselle osallistujalle mahdollisuuden vaikuttaa tapahtumien miettimiseen ja suunnitteluun. Todelliset tarpeet löytyvät kivijalkojen arjesta” 

Ihanat putiikit on paitsi yrittäjien yhteinen juttu, myös asiakaslupaus kuluttajille. Ollakseen ihana putiikki, täytyy olla sitä koko sydämellään! Putiikit eivät kilpaile hinnalla tai parkkihallipaikoilla. Ihanat putiikit pystyvät parempaan: olemaan IHANIA! 

Ihanat Putiikit mukaan Jekun toimintaan

Vuonna 2020 Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry teki kolmen vuoden yhteistyösopimuksen Ihanien Putiikkien äidin Heidi Lehdon kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on vahvistaa brändiä ja yhdistää keskustan elinvoimaisuuden eteen työskentelevät tahot yhdeksi vahvemmaksi toimijaksi. Yhteisenä tavoitteena on nostaa kaupunkikeskustojen kiinnostavuutta ja tukea paikallisten kivijalkaliikkeiden yhteismarkkinointia.

Kaikki nämä Jyväskylän Ihanat Putiikit löydät täältä. Somesta Ihanien Putiikkien ajankohtaiset uutiset löytyy #ihanatputiikitjyväskylä ja #ihanatputiikit tägäyksellä. Katukuvassa putiikit erottaa Ihanat Putiikit -ikkunatarralla ja Jyväskylän Sydämessä somekanavilla teemaväri on kaunis turkoosi. Nyt kannattaa tutustua tähän hurmaavaan porukkaan sekä heidän laajaan, persoonalliseen valikoimaan ja näet miten IHANIA juttuja omilta kotikulmilta löytyy.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Taco Bell avasi ovet Jyväskylän Sydämessä

Kävelykadulla on uudenlaista sutinaa, kun kauan odotettu amerikkalainen pikaruokaketju avasi ravintolan keskeiselle paikalle Jyväskylässä. Ketju otti marraskuussa tärkeän askeleen eteenpäin verkostonsa laajentamisessa, kun sekä Tampereen

Lue lisää »

Jyväskylän Joulunavaus 2021

Tervetuloa Jyväskylän perinteiseen Joulunavaukseen keskustaan lauantaina 20.11. Koko Jyväskylän keskusta juhlistaa joulukauden avausta yhdessä! Löydät paljon jouluista ohjelmaa, tarjouksia, tekemistä ja palveluita ympäri keskustaa. 17.15

Lue lisää »