Jyväskylän kaupunki ja Osuuskauppa Keskimaa yhteistyösopimukseen Satamankärjen sauna-ravintolasta

Jyväskylän kaupunki ja Osuuskauppa Keskimaa ovat sopineet Satamankärjen sauna-ravintolan suunnittelun käynnistämisestä. Jyväskylän kaupunki ja Osuuskauppa Keskimaa toteuttavat yhdessä sauna-, ravintola- ja juhlatiloja sekä mahdollisesti muita liike-, matkailu- ja virkistyskäyttöön sekä satamatoimintoihin sopivia tiloja koskevan suunnittelun ja mahdollisen rakennushankkeen. Suunnitelman mukaan kiinteistöinvestoinnista ja liiketoiminnan operoinnista vastaa Keskimaa. Tavoitteena on käynnistää Satamankärjen toiminta keväällä 2022.

Yleissuunnittelu ja toiminnan hahmottaminen käynnistyvät välittömästi, ja vuoden 2020 loppuun mennessä valmistuu Satamankärjen hankekonsepti. Hankekonseptin pohjalta laaditaan tarkemmat rakennussuunnitelmat ja kustannusarvio kevään aikana. Keskimaa tekee mahdollisen rakentamispäätöksen keväällä 2021 ja rakentaminen käynnistyisi syksyllä 2021. Tavoitteena on käynnistää toiminta keväällä 2022.

– Jyväskylän satama tarvitsee sekä jyväskyläläisiä että matkailijoita kiinnostavia palveluita kehittyäkseen. Uskomme, että Satamankärki paikkana on ehdottomasti vetovoimainen. Hienoa, että saamme olla mukana rakentamassa tälle upealle sijainnille arvoistansa palvelukokonaisuutta, kertoo toimitusjohtaja Antti Määttä Keskimaalta.

– On hienoa päästä kunnolla liikkeelle tämän hankkeen kanssa. Sauna, ravintola ja siihen liittyvät muut palvelut nostavat Jyväskylän sataman yhdeksi maan viihtyisimmistä oleskelualueista. Tarvitsemme kehittämiseen mukaan kumppanin, joka pystyy hoitamaan saunan ja ravintolatilojen operoinnin sekä toteuttamaan vaativan rakennushankkeen. Näin ollen olemme todella iloisia, että kumppanina on Keskimaa, sanoo elinkeinojohtaja Anne Sandelin Jyväskylän kaupungilta.

Hanke tullaan toteuttamaan Jyväskylän satamakärkeen sopivana, kaupunkikuvallisesti laadukkaana puurakentamisen kohteena Sataman alueen yleissuunnitelman pohjalta. Yleissuunnitelmaa tarkennetaan edelleen syksyn aikana. Hankkeen suunnittelua ohjaavat Jyväskylän kaupunki ja Keskimaa yhdessä.

Kuva: OOPEAA

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Pian potkutellaan Jyväskylän keskustassa

Jyväskylän keskustan katukuvaan ilmestyy pian vuokrattavia sähköpotkulautoja. Sähköpotkulautojen vuokrausta harjoittava SUN Scooters Oy aloittaa toimintansa Jyväskylässä tuomalla vuokrattavaksi 100 kpl HOP-sähköpotkulautoja heinäkuun alkupuolella. Alustavan arvion

Lue lisää »