Jyväskylän keskustan ihanin näyteikkuna on valittu

Ihana Ikkuna 2022 kilpailun voitti Artlo Taidetarvike (Gummeruksenkatu 9)

Jyväskylän keskustan Ihanat Putiikit järjestivät näyteikkunakilpailun tänä vuonna seitsemättä kertaa 19.11. – 18.12.22. Kilpailun teemana oli Rauha ja mukana oli viisitoista paikallista kivijalkaliikettä. Voiton kilpailussa nappasi toistamiseen Artlo taidetarvike, Gummeruksenkatu 9. Make art, not war -ikkunallaan.


Yrittäjä Hanna Laakko rakensi ikkunan työntekijöidensä avustamana.
– Seisomme vahvasti ikkunan sanoman takana. Ikkunan rakentaminen on aina kuin taideteoksen syntyprosessi. Ideoidaan, luonnostellaan ja välillä lannistutaan. Olen kuitenkin lopputulokseen oikein tyytyväinen ja hyvin kiitollinen voitosta. Kun rakensin ikkunaa, korvissani soivat mielenosoitusten äänet, menneisyydestäni Meksikossa.

Tuomariston perustelut voittajalle olivat seuraavat:
– Ikkuna on ajankohtainen ja rohkea kannanotto teemaan. Ikkunassa on käynnissä mielenosoitus rauhan puolesta. Rauha -teemaa on lähestytty innovatiivisesti ja jopa kansainvälisesti. Tunnelma on inspiroiva ja jollain tavalla myös leikkisän riehakas. Ikkuna on teknisesti hyvin toteutettu ja hyvin valaistu. Myös kaupallinen näkökulma on otettu huomioon oivaltavasti, kun mielenosoittajien käsissä heiluvat siveltimet ja muut taidetarvike liikkeessä myynnissä olevat tavarat.

Tuomaristossa olivat:
Kati Viinikainen, näyttelytekniikan projektimyyjä Jyväskylän Messut
Janne Särkkä, toimitusjohtaja OP Koti Keski-Suomi
Kirsi Pitkänen, taidekonsultti ja kuvataiteilija Art Impact
Maija Ruopas, Keskisuomalainen

Kilpailun voittajaikkunassa painotettiin seuraavia osa-alueita.
– Teeman toteutuminen ja oivaltavuus.
– Kokonaisuuden visuaalinen laatu, mittasuhteet, värit, valot ja tekninen toteutus.
– Yrityksen omien arvojen ja lupausten näkyminen ikkunassa ja mielenkiintoinen lähestymistapa kaupallisuuteen ja myynnin edistämiseen.
– Ikkunan vaikuttavuus koko keskusta-alueen kiinnostavuuteen.

 
Yleisöäänestyksen voittaja oli Kauneus ja komeushoitola HIUS (Vapaudenkatu 38)

Näyteikkunan toteutti yrittäjä Jasmina Minkkinen.
– Heti teeman kuultua tuli visio ikkunan ideasta, sekä ajatus millainen sen tulisi olla. Ikkunassa rauhan kyyhky on istahtanut puun oksalle lepäämään. Koko ikkuna huokuu rauhaa erityisen pelkistetyllä ilmeellään ja tämä vetosi äänestäjiin.
Yleisöäänestys tapahtui verkossa, sekä osallistuvissa liikkeissä. Kaikkiaan ääniä annettiin 1526 kappaletta. Äänestys oli erittäin tiukka ja voitto ratkesi vain muutaman äänen erolla.


Viisi eniten ääniä saanutta ikkunaa olivat:
1. Kauneus- ja komeushoitola HIUS (223 ääntä)
2. Kalaliike Mäkinen
3. Artlo Taidetarvike
4. Tikkiverstas
5. Luonnonlumo

Kaikkien äänestäneiden kesken on arvottu viisitoista lahjakorttia osallistuviin liikkeisiin. Voittajille on ilmoitettu voitosta henkilökohtaisesti.
Kaikki viisitoista kilpaluun osallistunutta ikkunaa löytyvät osoitteesta www.jyvaskylansydamessa.fi/aanestys Noin neljän kilometrin mittainen näyteikkunakierros on kaupunkilaisten ihasteltavana vielä joulunpyhät ja välipäivinä.

Tapahtuman järjestää Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry ja Ihanat Putiikit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Tervehdys Popperilta!

Hei!Olen Anu Rinkinen Popper design yrityksen luova sielu. Popper valmistaa uniikkeja tekstiilejä ja pienesineitä piirtäen ja maalaten luonnonmateriaaleille. Elämäniloiset tekstiilit toteutuvat valmismallistossa ja yhteistyössä asiakkaan

Lue lisää »

Meillä on rekry auki!

Sykkiikö sydämesi Jyväskylän kaupunkikeskustan kehittämiselle? Haluaisitko olla mukana toteuttamassa entistä vetovoimaisempaa Jyväskylää yhdessä alueen toimijoiden kanssa? Jyväskylän sydämessä etsii nyt toiminnanjohtajaa. Yhdistyksen toiminnanjohtajan tehtävässä luot

Lue lisää »