Kolleketoripartiolaiset lisäävät Jyväskylän keskustan siisteyttä ja viihtyisyyttä

Tänäkin kesänä keskustan katukuvassa näkyy iloisia nuoria, jotka pitävät kadut siistinä ja siirtävät väärinpysäköidyt polkupyörät oikeille paikoille. Siisti kaupunki lisää viihtyisyyttä ja vastaa asukkaiden toiveisiin. 

”Jos siis pyöräsi on kadonnut mystisesti liikkeen edustalta, kannattaa käydä etsimässä sitä lähimmästä pyöräparkista”, vinkkaa toiminnanjohtaja Inka Nuutinen Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry:stä.

Kollektoripartioon on palkattu 14 innokasta nuorta. Halu lisätä viihtyisyyttä ja tukea nuorten työllistymistä on kova. Lähes kaikki keskustan kiinteistöt ovat osallistuneet projektiin rahoittamalla kollektoripartion toimintaa yhdessä Jyväskylän kaupungin kanssa. 

Partio työskentelee päivän vilkkaimpaan aikaan, jolloin syntyy myös eniten roskaa. Näin roskat saadaan heti kerättyä ja ympäristöstä pysyy siistinä. Nuoret myös ilmoittavat ongelmaroskista heti kaupungin kunnossapitoon, joten myös ikävimmät roskat päästään korjaamaan nopeasti. Kollektoripartio toimii projektiin osallistuvien kiinteistöjen katualueilla. Tällä on iso merkitys viihtyvyyden ja keskustan positiivisen mielikuvan lisäämiseksi, Nuutinen sanoo.

Nuoret työskentelevät pareittain koko kesän ajan aina arkisin klo 12-16 ja lauantaisin klo 11-13 5. syyskuuta asti.” Tämänkin jälkeen nuoret toimivat syyskuun ajan lauantaisin, jolloin kaupunkiin on suunnitteilla isoja tapahtumia ja liikkeellä paljon väkeä”, Nuutinen kertoo.

Ilo nähdä oman käden jälki ja saada positiivista palautetta

Työ kollektoripartiossa tarjoaa nuorelle kesätyön ja tärkeää työkokemusta. Samalla voi edistää itselle tärkeitä arvoja.

”Hain tähän työhön, koska koen työn merkitykselliseksi ja sen, että keskustan alue olisi siisti. Siistit kadut omasta mielestä parantaa kaupungin viihtyisyyttä”, kertoo 17-vuotias Linnea. 

”Työssä saa sopivasti hyötyliikuntaa ja tekee samalla hyvää työtä, kun muutenkin häiritsee ihmisten roskaaminen. Erityisesti iäkkäämmät ihmiset yleensä kommentoi, että hienoa kun teette tätä”, sanoo 29-vuotias Paula

”Hain työhön, koska työajat on kivat ja saa hyötyliikuntaa samalla. Kivaa on nähdä oma työnjälki. Ihmiset suhtautuu hyvin, antaa omia roskia, ja joku rouva kiittikin siitä, että teemme hyvää työtä” iloitsee 20-vuotias Tuuli.

Kollektoripartion toiminta on mahdollistettu monitahoisessa yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, kaupunkikeskustan kiinteistöjen, Jyvässeudun 4H-yhdityksen sekä Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry:n välillä. Projektia koordinoi Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry. Jyväskylän seudun 4H yhdistys on vastannut nuorten rekrytoinnista ja palkkaamisesta.

Lisätiedot:

toiminnanjohtaja Inka Nuutinen, p. 045 634 7238, Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry
toiminnanjohtaja Anni Ström, p. 044 567 0103, Jyvässeudun 4H-yhdistys
katupäällikkö Tuula Smolander, p. 050 590 1032, Jyväskylän kaupunki

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Taco Bell avasi ovet Jyväskylän Sydämessä

Kävelykadulla on uudenlaista sutinaa, kun kauan odotettu amerikkalainen pikaruokaketju avasi ravintolan keskeiselle paikalle Jyväskylässä. Ketju otti marraskuussa tärkeän askeleen eteenpäin verkostonsa laajentamisessa, kun sekä Tampereen

Lue lisää »

Jyväskylän Joulunavaus 2021

Tervetuloa Jyväskylän perinteiseen Joulunavaukseen keskustaan lauantaina 20.11. Koko Jyväskylän keskusta juhlistaa joulukauden avausta yhdessä! Löydät paljon jouluista ohjelmaa, tarjouksia, tekemistä ja palveluita ympäri keskustaa. 17.15

Lue lisää »