Muutoksia Cygnaeuksenkadun liikenteeseen lokakuussa

Cygnaeuksenkadun liittymä Yliopistonkadun kohdalla suljetaan liikenteeltä ma 16.9. aamulla. Tämä aiheuttaa muutoksia autoliikenteelle, bussiliikenteeseen sekä jalankulku- ja pyöräilyreitteihin. Muutos on voimassa lokakuun loppuun asti.

Cygnaeuksenkadun sijasta ajo Yliopistonkadulle tapahtuu kaksisuuntaiseksi muutetun Vaasankadun kautta. Kadunvarsipysäköinti Cygnaeuksenkadun yläosasta poistuu töiden keston ajaksi. Työt kestävät arviolta lokakuun loppuun. Liikennejärjestelyt liittyvät Yliopistonkadun saneerauksen sekä Jyväskylän Energia Oy:n sähkökaapeli- ja vesihuoltotöihin.

Cygnaeuksenkadun yläosa vain asukas- ja huoltoliikenteelle

Cygnaeuksenkatu muutetaan liikennejärjestelyn ajaksi kaksisuuntaiseksi, jotta Cygnaeuksenkadun asukas- ja huoltoliikenne pääsee kulkemaan myös Kauppakadun suuntaan.  

Muutoksia paikallisliikenteelle

Paikallisbussiliikenne siirtyy Cygnaeuksenkadulta Vaasankadulle muutoksen ajaksi. Cygnaeuksenkadun Kirjasto 3 pysäkki siirretään Vapaudenkadulle Kirjasto 1 ja 2 pysäkkien viereen. 

Työnaikaiset muutokset jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Cygnaeuksenkadun liittymän katkaisemisen myötä Kauppakadulta ei ole kulkua Yliopistonkadulle Cygnaeuksenkatua pitkin. 

Harjun puolella Yliopistonkatua jalankululta ja pyöräilyltä suljettu osuus on vielä toistaiseksi suljettuna välillä Oikokatu – Gummeruksenkadun liittymä. Keskustan puoleinen jalkakäytävä toimii väliaikaisesti jalankulku- ja pyörätienä. Yliopistonkadun ylittävä suojatie Cygnaeuksenkadun kohdalla on jo poistettu käytöstä. Väliaikainen suojatie on Oikokadun läheisyydessä.

Rantaväylän rampin ja Vaasankadun risteyksen muutokset

Perjantaina 13.9 tehdään muutoksia Vaasankadun ja Hannikaisenkadun risteyksessä. Kaistajärjestelyjä muutetaan siten, että jatkossa Rantaväylän rampilta ajetaan Vaasankadun suuntaan oikeaa kaistaa pitkin. Muutokset opasteisiin tehdään torstain ja perjantain välisenä yönä ja liikennevalomuutokset perjantaina aamupäivän aikana.

Yliopistonkadun saneerauksenverkkosivut: www.jyvaskyla.fi/kadut/yliopistonkadun-saneeraus.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Pian potkutellaan Jyväskylän keskustassa

Jyväskylän keskustan katukuvaan ilmestyy pian vuokrattavia sähköpotkulautoja. Sähköpotkulautojen vuokrausta harjoittava SUN Scooters Oy aloittaa toimintansa Jyväskylässä tuomalla vuokrattavaksi 100 kpl HOP-sähköpotkulautoja heinäkuun alkupuolella. Alustavan arvion

Lue lisää »