Muutoksia Cygnaeuksenkadun liikenteeseen lokakuussa

Cygnaeuksenkadun liittymä Yliopistonkadun kohdalla suljetaan liikenteeltä ma 16.9. aamulla. Tämä aiheuttaa muutoksia autoliikenteelle, bussiliikenteeseen sekä jalankulku- ja pyöräilyreitteihin. Muutos on voimassa lokakuun loppuun asti.

Cygnaeuksenkadun sijasta ajo Yliopistonkadulle tapahtuu kaksisuuntaiseksi muutetun Vaasankadun kautta. Kadunvarsipysäköinti Cygnaeuksenkadun yläosasta poistuu töiden keston ajaksi. Työt kestävät arviolta lokakuun loppuun. Liikennejärjestelyt liittyvät Yliopistonkadun saneerauksen sekä Jyväskylän Energia Oy:n sähkökaapeli- ja vesihuoltotöihin.

Cygnaeuksenkadun yläosa vain asukas- ja huoltoliikenteelle

Cygnaeuksenkatu muutetaan liikennejärjestelyn ajaksi kaksisuuntaiseksi, jotta Cygnaeuksenkadun asukas- ja huoltoliikenne pääsee kulkemaan myös Kauppakadun suuntaan.  

Muutoksia paikallisliikenteelle

Paikallisbussiliikenne siirtyy Cygnaeuksenkadulta Vaasankadulle muutoksen ajaksi. Cygnaeuksenkadun Kirjasto 3 pysäkki siirretään Vapaudenkadulle Kirjasto 1 ja 2 pysäkkien viereen. 

Työnaikaiset muutokset jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Cygnaeuksenkadun liittymän katkaisemisen myötä Kauppakadulta ei ole kulkua Yliopistonkadulle Cygnaeuksenkatua pitkin. 

Harjun puolella Yliopistonkatua jalankululta ja pyöräilyltä suljettu osuus on vielä toistaiseksi suljettuna välillä Oikokatu – Gummeruksenkadun liittymä. Keskustan puoleinen jalkakäytävä toimii väliaikaisesti jalankulku- ja pyörätienä. Yliopistonkadun ylittävä suojatie Cygnaeuksenkadun kohdalla on jo poistettu käytöstä. Väliaikainen suojatie on Oikokadun läheisyydessä.

Rantaväylän rampin ja Vaasankadun risteyksen muutokset

Perjantaina 13.9 tehdään muutoksia Vaasankadun ja Hannikaisenkadun risteyksessä. Kaistajärjestelyjä muutetaan siten, että jatkossa Rantaväylän rampilta ajetaan Vaasankadun suuntaan oikeaa kaistaa pitkin. Muutokset opasteisiin tehdään torstain ja perjantain välisenä yönä ja liikennevalomuutokset perjantaina aamupäivän aikana.

Yliopistonkadun saneerauksenverkkosivut: www.jyvaskyla.fi/kadut/yliopistonkadun-saneeraus.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Väriä elämään ja rohkeutta kokeiluun

Hanna Laakko oli aikoinaan työharjoittelussa häävaateliikkeessä Gummeruksenkadulla ja ihasteli silloin, miten silmiä hivelevä näkymä liikkeen näyteikkunoista avautui Kirkkopuistoon. Nyt vuosia myöhemmin hänellä on oma taidetarvikeliike

Lue lisää »

Mikä on sinun suosikkisi? Äänestä ihaninta ikkunaa!

Jyväskylän keskustan kivijalkamyymälät kisailet jälleen Ihanimman ikkunan tittelistä. Jo neljättä kertaa järjestettävään Ihana ikkuna-näyteikkunakilpailuun osallistuu tänä vuonna 21 Jyväskylän keskustassa sijaitsevaa putiikkia jouluisella näyteikkunasomistuksella.  Kilpailun

Lue lisää »