Taitelija Päivi Hintsasen jouluinen ikkuna on ihanin

Taitelija Päivi Hintsasen jouluinen näyteikkuna on valittu tänä vuonna Ihana ikkuna-näyteikkunakilpailun voittajaksi. Kauneimmin somistetutun näyteikkunan kunniasta kilpailtiin Jyväskylän keskustassa nyt viidettä kertaa. Tällä kertaa teemana oli valo. 

Kilpailun voittaja valittiin asiantuntijaraadin päätöksellä. Asiantuntijaraatiin kuuluivat Sanomalehti Keskisuomalaisen taloustoimituksen esimies Jorma Rahkonen, Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja 31.8.2020 asti (vuoden 2021 alusta eläkkeellä) Helinä Mäenpää ja Bo LKV Jyväskylän päästailaaja ja visualisti Saara Ilmarinen. Tuomaristo painotti voittajan valinnassaan omaperäisyyttä, uusia näkökulmia, luovuutta ja teeman näkymistä toteutuksessa.

Tuomaristo oli voittajan valinnasta yksimielinen. 

– Voittajaikkuna on kaikessa yksinkertaisuudessaan tyylikäs. Se tuo kauniisti esille taitelijan taiteen, ja sen ilmaisussa visuaalisuus ja valo yhdistyvät hienosti. Ikkuna henkii joulun rauhaa ja harmonisuutta. Vähemmän on enemmän, Helinä Mäenpää kiteyttää. 

Taidegraafikko Päivi Hintsasen työhuone ja myymälä sijaitsee osoitteessa Keskustie 21.

Tuomaristo haluaa myös antaa erityismaininnan Artlo Taidetarvikkeelle (Gummeruksenkatu 9), jonka ikkunan ideaa he pitivät erityisen hyvin oivallettuna ja toteutettuna. 

– Ikkunan sateenkaari ja siihen lankeava valo tuovat myymälän oman tuotetarjonnan upeasti esille. Valonsäteet viittaavat joulun sanomaan, mutta siitä voi löytää merkityksiä myös muihin ajankohtaisiin aiheisiin, kuten suvaitsevaisuuteen, tuomaristo kiittelee. 

Ihana ikkuna-kilpailun yleisön suosikki oli ylivoimaisella äänimäärällä Ellin Kirja ja Putiikki, osoitteessa Kauppakatu 25. 

Kilpailuun osallistui 17 kivijalkamyymälää Jyväskylän keskustasta. Kilpailun järjesti Jyväskylän Elävä Kaupunkikeskusta ry. 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Miriam’sin pop up-kahvila aukeaa Nikolainkulmaan!

Valon Kaupunki 2021 –teematapahtuma Haluaisitko päästä kokemaan unohtumattoman kahvilaelämyksen nauttien herkuista kynttilöiden tunnelmallisessa valossa? Kahvila-konditoria Miriam’s toteuttaa Valon Kaupunki -tapahtuman yhteydessä perjantaina 24.9. klo 18-22

Lue lisää »