Teatteritiistait käynnistyvät

Jyväskylän kaupunginteatterin Teatteritiistait käynnistyvät jälleen 20.8. klo 18, jolloin yleisö pääsee seuraamaan näytäntövuoden suursatsauksen Phantom – Pariisin oopperan kummitus -musikaalin harjoitusta.  

–  Teatteritiistai alkaa yleisölämpiöstä, josta siirrymme saliin seuraamaan harjoitusta n. tunnin ajaksi. Haluamme jälleen kerran madaltaa kynnystä tulla teatteriin siten, että avaamme yleisöllemme, miten teatteriesitys – ja tässä tapauksessa – suuri musikaali vähä vähältä valmistuu, teatterikuraattori Antti Niskanen kertoo.

Phantom – Pariisin oopperan kummitus on komea musikaaliklassikko, jossa yhdistyvät onnistuneella tavalla viihdyttävyys ja herkkyys. Kirjailija Arthur Kopitin ja säveltäjä Maury Yestonin teos perustuu ranskalaisen lehtimiehen ja seikkailijan Gaston Lerouxin goottiklassikkoon Pariisin oopperan kummitus vuodelta 1910. Jyväskylässä esitettävä musikaali sai maailmalla ensiesityksensä vuonna 1991. – On muistettava, että kyseessä on eri teos kuin Andrew Lloyd Webberin säveltämä Oopperan kummitus, vaikka se kertoo saman tarinan, Niskanen muistuttaa. Kopit-Yeston teoksesta tehtiin ensin TV-versio, jonka suosio sai aikaan sen, että musikaalia alettiin myös esittää teattereissa samaan aikaan Andrew Lloyd Webberin säveltämän teoksen rinnalla. Kahta Oopperan kummitus -versiota verrataan usein toisiinsa, ja Kopitin ja Yestonin versiota pidetään usein musiikillisesti monipuolisempana.

Musikaalin ohjaa Maiju Sallas, lavastaa Annukka Pykäläinen ja puvustaa Tuovi Räisänen. Kapellimestarina toimii Jari Puhakka. Nimiroolissa vierailee Riku Pelo ja Christinen roolissa vuorottelevat Saara Jokiaho ja Johanna Isokoski. Musikaalin ensi-ilta on 7.9. Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Teatteritiistai on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Väriä elämään ja rohkeutta kokeiluun

Hanna Laakko oli aikoinaan työharjoittelussa häävaateliikkeessä Gummeruksenkadulla ja ihasteli silloin, miten silmiä hivelevä näkymä liikkeen näyteikkunoista avautui Kirkkopuistoon. Nyt vuosia myöhemmin hänellä on oma taidetarvikeliike

Lue lisää »

Mikä on sinun suosikkisi? Äänestä ihaninta ikkunaa!

Jyväskylän keskustan kivijalkamyymälät kisailet jälleen Ihanimman ikkunan tittelistä. Jo neljättä kertaa järjestettävään Ihana ikkuna-näyteikkunakilpailuun osallistuu tänä vuonna 21 Jyväskylän keskustassa sijaitsevaa putiikkia jouluisella näyteikkunasomistuksella.  Kilpailun

Lue lisää »