Kiikkerää kyytiä Kauppakadulla

Victory Pointin tiloissa Kauppakadulla saattavat seinät yhtäkkiä kadota ympäriltäsi. Näet jylhän vuoristomaiseman ja huomaat istuvasi huteran junanvaunun kyydissä. Vaunu puuskuttaa raskaasti jyrkkää ylämäkeä saavuttaen vuoren lumivalkoisen huipun. Vilkaiset ympärillesi ja henkäiset maisemien kauneutta, mutta saman tien huomiosi kiinnittyy junanraiteisiin, joiden tajuat murtuneen etäämpänä kahtia. Vaunu lähtee vierimään alamäkeen vauhti koko ajan kiihtyen. Vaunussa ei ole jarrua eikä kukaan kuule avunhuutojasi.  Mitään ei ole tehtävissä…

Toinen todellisuus on totta Victory Pointilla

Virtuaalitodellisuus eli tekotodellisuus on täyttä totta ja arkea Victory Pointilla. Virtuaalilasien ja ohjaimien avulla asiakas voi heittäytyä täysin toisenlaiseen, keinotekoisesti rakennettuun, mutta todentuntuiseen maailmaan. 

– Erilaisia virtuaalitodellisuuksia on lukemattomia. Jokainen kokemus riippuu täysin pelistä ja sovelluksesta. Kauhupelit traumatisoivat useimmiten, kun taas seikkailupelit inspiroivat ja innostavat, esittelee Sami Johansson, Victory Pont Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja. 

Vuoristoradan lisäksi asiakas voi kokea olevansa esimerkiksi metsässä vaeltelemassa, sukeltaa kauhujen maailmaan tai vaikka kohottaa kuntoaan kuntonyrkkeilyn avulla, kuten Sami itse mielellään tekee. 

– E-sport on todella suosittua tällä hetkellä, kertoo Sami. 

Peliaikaa kortilla

Victory Point pelikeskus avasi ovensa Kauppakadun Nordean yläkertaan toiseen kerrokseen tänä syksynä. Yli 200 neliön tiloista löytyy mm. PC-koneita, virtuaalitodellisuuden laitteistoa, retropiste tutulla Nintendo-konsolilla ja Playstation-laitteita. Laitteistoilla on paljon erilaisia pelejä, kuten Overwatch, Minecraft, Fortnite, CSGO, Fruit Ninja, Beat Saber, Superhot VR ja monia muita.

– Me tarjoamme peliaikaa laitteille. Sitä voi halutessaan ostaa kerralla enemmän ja käyttää itselleen sopivissa erissä samalla tavalla kuin bussikorteissakin, Sami esittelee yrityksen toimintaa.

Harrastuksesta työksi

Idea omasta pelikeskuksesta alkoi muhia Samin päässä jo vuonna 2017. Kannustusta idean toteuttamiseen hän sai mm. Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivistolta erään nuorisohankkeen puitteissa. Pelikeskus-ideaa pompoteltiin mm. uusyrityskeskuksella ja Kasvu Open-työpajoissa, sekä turkulaisen pelikeskuksen Evolution Arenan kanssa ja lopulta idean toteuttaminen alkoi tuntua ajankohtaiselta vuoden 2018 aikana. Siitä alkoi asioiden selvittäminen, mm. sopivan liiketilan etsimisellä, joka sitten vihdoin löytyi Jyväskylän keskustasta.

Sami on koulutukseltaan ICT-asentaja sekä koulunkäynninohjaaja, ja on työskennellyt koulunkäynninohjaajan tehtävissä päiväkodissa ja alakouluissa. Pelaamisesta hän on ollut kiinnostunut aina. Nykyään, kun pelaaminen on työtä ja läsnä arjessa joka päivä, pelaaminen ei enää oikeastaan kuulu vapaa-ajan harrastuksiin.

– Harrastan improvisaatioteatteria ja katson japanilaista animea enkun käännöksillä. Animea katsoessa oppii kätevästi myös japanin kieltä, hän kertoo. 

Sami haluaa elää tässä hetkessä kiinni, mutta Victory Pointille hänellä on selkeä tulevaisuuden visio: 

– Haluan, että Victory Point tarjoaa  monipuolisia pelikokemuksia ja on kaikkien pelikeskus keskustan yhteisenä viihdepaikkana. Erityisesti haluan tukea syrjäytymisuhan alla olevia nuoria tarjoamalla paikan, jossa on mahdollisuus löytää uusia kavereita yhteisen ajanvietteen kautta, Sami suunnittelee. 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp