Yliopiston Apteekki Jyväskylän keskusta Jyväskylän Sydämessä

Yliopiston Apteekissa näkyy elämän koko kirjo

Yliopiston Apteekki Väinönkadun ja Kauppakadun risteyksessä on avoinna vuoden jokaisena päivänä, niin arkena kuin jouluna ja juhannuksenakin. Apteekin valot loistavat kutsuvasti kadulle aamuvarhaisesta iltamyöhään, klo 7-23 päivittäin. 

– Näin syksyllä pimeän aikaan Yliopiston Apteekki on tällainen valopesä, naurahtaa apteekinhoitaja Hanna Haukkala. 

Syksy on apteekille sesonkiaikaa, kun ihmiset palailevat lomilta takaisin töihin, kouluihin ja päiväkotiin. Ihmisten sairastelu lisääntyy kesän jälkeen. Apteekki elää vahvasti mukana ihmisten arjessa, mutta myös juhlassa.

– Tässä työssä näkee elämän koko kirjon, toteaa Hanna. Hän on työskennellyt Yliopiston Apteekissa yli 20 vuotta. 

Yksilöllistä ja välittävää asiakaspalvelua

Erityisen vilkkaasti apteekin ovet käyvät silloin, kun keskustassa on jokin tapahtuma. Esimerkiksi Valon kaupunki -tapahtuma toi apteekkiin paljon hulinaa. Asiakkaita Yliopiston Apteekkiin tulee paitsi keskustasta, myös ympäri maakuntaa.

Apteekissa asioivat asiakkaat ovat hyvin erilaisia. Joillekin apteekissa asioiminen on sosiaalista toimintaa ja sille halutaan varata aikaa. Toiset puolestaan arvostavat sitä, että saavat asian hoidettua mahdollisimman nopeasti. Näihin erilaisiin tarpeisiin Yliopiston Apteekissa pyritään vastaamaan mahdollisimman hyvin. Henkilökohtaisen neuvonnan lisäksi Yliopiston Apteekissa on mm. pikajono ja verkkokaupan pikanoutomahdollisuus.   

– Asiakkaalla on kuitenkin aina huomioiduksi tulemisen tarve. Joskus siihen riittää pelkkä tervehdys, toisinaan asiakas toivoo henkilökohtaisempaa apua. Asiakas saa aina itse päättää sen, millaista palvelua hän kaipaa, Hanna painottaa. 

Ison apteekin etuja on se, että halutessaan asiakas voi tutkia tuotteita ihan rauhassa ja anonyymisti. Henkilökunta kunnioittaa asiakkaan toivetta. 

Yhdessä tekeminen virkistää

Yliopiston Apteekissa työskentelee noin 50 henkilöä. Heistä suurin osa on pitkäikäisiä työntekijöitä ja hyvin sitoutuneita työhönsä. 

– Meillä on hyvä porukkahenki. Teemme usein vapaa-ajalla yhdessä mm. kaupunkikävelyjä tässä keskustan alueella, kertoo Hanna. Ideoimme kivoja käyntikohteita, esim. jonnekin luontoon tai tutkimaan jotain arkkitehtuurista kohdetta, käymme syömässä ja vietämme aikaa yhdessä. Menemme aina kävellen, emme koskaan autolla. 

Luonnosta voimaa kaikkina vuodenaikoina

Hanna asuu puoliksi kaupungissa Jyväskylässä ja puoliksi maalla, Virroilla. Hän kertookin tyytyväisenä yhdistävänsä maalla ja kaupungissa asumisen parhaat puolet. Hänen Virroilla asuva miehensä tulee usein Jyväskylään ja silloin pariskunta nauttii erityisesti Jyväskylän keskustan monipuolisesta ja laadukkaasta ravintolatarjonnasta. 

Luonto on Hannalle tärkeä voimanlähde ja hän liikkuu mielellään luonnossa mm. hiihtäen ja sienestäen. Erityisen tärkeä elementti Hannalle on vesi, jonka hän kokee meditatiivisen rauhoittavaksi. Kesäisin Hanna lähtee vesille kajakilla meloen ja talvisin järviluonto tarjoaa hänelle mahdollisuuden ylläpitää terveyttä erityisen virkistävällä tavalla. 

– Suosittelen lämpimästi kokeilemaan avantouintia piristämään omaa oloa, Hanna kannustaa. 

Faktatietoa Yliopiston Apteekista

  • Yhteiskunnallinen yritys – koko tuotto vuosittain suomalaisen opetuksen ja tutkimuksen hyväksi
  • 17 apteekkia Suomessa
  • verkkoapteekki ya.fi (useita toimitustapoja: esim. kotiinkuljetus tai pikanouto apteekin noutoautomaatista)
  • palveluita myös yksityiselle ja julkiselle terveydenhuollolle (esim. lääkkeiden annosjakelu)
  • Yliopiston Apteekissa Suomen paras asiakaskokemus (asiakkuusindeksitutkimus 2018)
  • Pitkät aukioloalat & laaja valikoima & puhelinpalvelu 24/7 & chat-palvelu klo 7-24 joka päivä

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Taco Bell avasi ovet Jyväskylän Sydämessä

Kävelykadulla on uudenlaista sutinaa, kun kauan odotettu amerikkalainen pikaruokaketju avasi ravintolan keskeiselle paikalle Jyväskylässä. Ketju otti marraskuussa tärkeän askeleen eteenpäin verkostonsa laajentamisessa, kun sekä Tampereen

Lue lisää »

Jyväskylän Joulunavaus 2021

Tervetuloa Jyväskylän perinteiseen Joulunavaukseen keskustaan lauantaina 20.11. Koko Jyväskylän keskusta juhlistaa joulukauden avausta yhdessä! Löydät paljon jouluista ohjelmaa, tarjouksia, tekemistä ja palveluita ympäri keskustaa. 17.15

Lue lisää »